5 apps voor je zomervakantie

Is je zomervakantie al lang en breed geboekt of ga je liever met een last-minute vakantie richting de zon? Eerder schreven we al over een handige applicatie van Peak Performance voor op je wintersport maar nu staat binnen enkele maanden de zomervakantie voor de deur. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden voor deze vakantie hebben we 5 handige applicaties op een rijtje gezet.

1. TripAdvisor

De applicatie van TripAdvisor geeft van elk land, gebied en stad de beste tips. Hierdoor kun je je vakantie perfect voorbereiden en weet jij straks op welke plekjes je moet zijn om een onvergetelijke vakantie tegemoet te gaan. Je vindt de beste hotels, de lekkerste restaurants, de leukste activiteiten en de mooiste bezienswaardigheden in de app van TripAdvisor. Daarnaast kun je ontzettend veel recensies lezen van andere vakantiegangers en je andere ervaringen meenemen in het uitstippelen van je vakantie.  TripAdvisor heeft een fijne update uitgebracht waardoor je plaatsen en kaarten kunt opslaan en in offline modus kunt bekijken. Hierdoor kun je thuis de de kaarten opslaan en ze in het zonnige Spanje bekijken! Deze applicatie is dus echt een must-have voor iedere vakantieganger.

tripadvisor 

2.Skyscanner

Vliegtickets zijn er in tal van verschillende prijzen en tijden. Soms scheelt dezelfde vlucht tientalen euro’s bij verschillende aanbieders. De prijzen van vliegtickets worden in de applicatie van Skyscanner overzichtelijke weergegeven bij verschillende aanbieders. Indien u de meest ideale en goedkope vlucht heeft gevonden is het mogelijk om direct door te gaan naar de gekozen aanbieder of luchtvaartmaatschappij om de vlucht te boeken. Daarnaast geeft de applicatie leuke feitjes weer zoals op welke dagen in de maand een vliegticket het goedkoopst is om te boeken.

3. PackPoint-reisinpaklijst

Op basis van de reisperiode, bestemming en soort vakantie maakt deze applicatie een lijst met wat je allemaal mee moet nemen op vakantie . Er wordt dus rekening gehouden met de duur van je vakantie maar ook methet weer en de benodigdheden indien je een internationale reis gaat maken. Zo zal PackPoint je adviseren een paraplu of jas mee te nemen wanneer de vooruitzichten slecht zijn in -het normaal gesproken warme- Zuid-Italie. Daarnaast kun je altijd zelf handmatig spullen toevoegen aan je inpaklijst zodat je zeker niks vergeet.

4. Duolingo

Ga je voor school naar het buitenland of wil je gewoon de taal kunnen spreken in je vakantieland? Dan is Duolingo de ideale applicatie voor jou. Met deze applicatie kun je namelijk op een leuke en educatieve wijze een vreemde taal leren. De applicatie is prettig in gebruik en je begint van gemakkelijk naar steeds moeilijker zodat je de taal sneller onder de knie krijgt. De applicatie is gratis te downloaden en je kunt je les voortzetten op de computer of een ander mobiel apparaat.

5. Google Translate

Ondanks dat je ontzettend goed hebt geoefend met de applicatie Duolingo, komt het nog vaak voor dat je een woord niet kent. Deze woorden kun je snel en makkelijk vertalen met Google Translate. Je kunt thuis je taalpakketten al opslaan op je telefoon zodat wanneer je in het buitenland geen beschikking hebt over een internetverbinding je toch gebruik kunt maken van de app. Daarnaast biedt Google Translate een leuke feature; het kan realtime gesprekken vertalen en de tekst omzetten naar spraak in een andere taal. Op deze manier moet het voeren van een gesprek een stuk makkelijk gaan.

google translate

 

 

Tags: ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Software Freedom Day. All Rights Reserved.