Samsung zet in op buigbare smartphones

samsung logo

Samsung heeft aan Business Korea bekend gemaakt dat in 2016 de eerste buigbare smartphones op de markt zullen verschijnen. Deze bekendmaking betekent dat Samsung waarschijnlijk al enorm ver is met de ontwikkelingen van deze schermen. Hoe deze smartphones er precies uit komen te zien is nog onduidelijk.

Samsung en LG

Op dit moment zijn Samsung en LG de enige die in staat zijn om flexibele beeldschermen te produceren. Samsung heeft dit laten zien met de Samsung Galaxy Note Edge en de Galaxy S6 Edge. LG heeft de LG G flex 2 op de markt gezet met een flexibel beeldscherm. Dit bleek echter een voorproefje van hetgeen deze fabrikanten in de toekomst voor ons in petto hebben. Deze flexibele beeldschermen worden nu vooral als vormgevingsaspecten gebruikt. In de toekomst moet het mogelijk zijn om buigbare smartphones uit te brengen.

Samsung is al langere tijd bezig met het ontwikkelen van buigbare beeldschermen en in november 2013 voorspelde Samsung dat medio 2015 de echte technologische doorbraak plaats zou vinden in de toepassing van flexibele beeldschermen. Deze doorbraak zal dus waarschijnlijk pas volgend jaar plaatsvinden en dus zullen de echte fans nog even moeten wachten!

buigbaar scherm samsung

Overige producten

Naast dat Samsung bezig is met het ontwikkelen van buigbare smartphones, wil het bedrijf deze technologie ook gaan toepassen in andere producten zoals laptops, tablets, e-readers en televisies. Het zou toch ideaal zijn wanneer er oprolbare of opvouwbare beeldschermen zijn zodat een apparaat met een groot beeldscherm toch makkelijk kan worden meegenomen of opgeborgen.

 

Tags: , , ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Software Freedom Day. All Rights Reserved.