Huawei presenteert innovatieve smartwatch

huawei watch

Op het Mobile World Congres in Barcelona zijn ook dit jaar weer de nieuwste smartphones, tablets en gadgets gepresenteerd. Het evenement vond plaats van 2 tot 5 maart 2015 en grote fabrikanten zoals Samsung, Sony, Huawei en LG grijpen deze kans om hun nieuwste producten te presenteren. Het product dat dit jaar hoge ogen gooide was de Huawei Watch. Het horloge is de eerste smartwatch die Huawei op de markt brengt en draait op Android Wear, dit is het mobiele besturingssysteem dat overeenkomt met de Android-smartphones.

Design

Op het eerste oog lijkt de Huawei smartwatch ontzettend veel op een gewoon polshorloge. Het centrale gedeelte van het horloge is eigenlijk gewoon een digitaal beeld van een fysiek uurwerk, maar hier ligt juist de kracht van de gadget. De consumenten die een polshorloge als een juweel dragen moeten  overtuigd worden dat een elektronisch horloge geen afbreuk doet aan hun stijl. De Huawei Watch is verkrijgbaar met zowel een leren bandje als een roestvrij stalen band. Daarnaast is het ronde scherm goed bestand tegen krassen doordat het glas is gemaakt van saffier.

Software

De Huawei Watch draait op een Qualcomm Snapdragon 400, een quadcore met een maximale kloksnelheid van 1,2 GHz. Het voordeel van chip is dat hij ruim voldoende rekenkracht biedt, terwijl hij ook redelijk zuinig is. Het scherm bestaat uit 400×400 pixels en dat levert bij de diagonaal van 1,4 inch, 285 pixels per inch op. Dit betekent dat het een erg scherp scherm is voor een smartwatch. De Watch biedt verschillende specificaties aan zoals een hartslagmeter, een gyroscoop, een versnellingsmeter en de mogelijkheid om muziek op het horloge te zetten. In totaal is er 4 GB aan opslagruimte.

De Watch van Huawei is met name gericht op stijl en luxe. Het design is mooi en komt overeen met een normaal polshorloge, hiermee onderscheidt het zich van de overige smartwatches. De Watch is verkrijgbaar binnen nu en 2 maanden, echter is nog niet bekend wanneer hij in Nederland verkrijgbaar is en voor welke prijs dit zal zijn. Een gerucht sprak van €199.

 

Tags: , , ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Software Freedom Day. All Rights Reserved.