Apple presenteert de Apple Watch

apple watch

Eerder werd al vernomen dat Apple een aantal software-ontwikkelaars aan het werk had gezet met een software developers kit (SDK) voor de Apple Watch. Dit zou betekenen dat Apple, de Watch wil presenteren met een aantal aansprekende, extern geproduceerde apps. Nu is de Apple Watch daadwerkelijk gepresenteerd. Het langverwachte slimme horloge heeft een unieke manier van besturen en zou er beter uitzien dan concurrerende smartwatches.  De apple Watch komt pas in 2015 op de markt en daarom zijn veel specificaties en de werking van een aantal sensoren nog niet vrijgegeven.

Ontwerp

De behuizing van de Apple Watch is gemaakt van aluminium, staal of 18-karaats goud en is strak ontworpen, goed afgewerkt en voelt stevig aan. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden want er zijn in totaal 72 verschillende versies met andere kleuren, materialen en bandjes te verkrijgen.Daarnaast is het horloge verkrijgbaar in 2 maten, namelijk: 38 mm hoog en 42 mm hoog. Qua ontwerp lijkt de Watch niet echt op een normaal stijlvol horloge, hij is vrij fors en ziet er ‘geeky’ uit. Aan de zijkant bevat de Watch een duidelijk aanwezige fysieke knop, genaamd de Digital Crown. Deze knop dient niet alleen als hommage aan het traditionele horloge, maar het zorgt ook voor een intuïtieve besturing.

Interface

De Apple Watch draait op het besturingsprogramma IOS, dat helemaal opnieuw is ontworpen voor de Watch. Het scherm toont kleine bolletjes die kriskras verspreidt staan over het display en waar je omhoog, opzij en diagonaal doorheen kan slepen. Een groot pluspunt van de Watch is het in- en uitzoomen met behulp van de Digital Crown aan de zijkant. Deze knop, die lijkt op de knop van een traditioneel horloge, heeft een functie die zich aanpast aan wat je op dat moment nodig hebt. Zit je in Apple Maps? dan kun je ermee inzoomen. Druk je op de knop? dan kom je in het thuisscherm. Zit je in een lijst met berichten? dan is het een scrolwiel.

Een ander pluspunt is de Force Touch. Het aanraakscherm van de Watch kan namelijk onderscheid maken tussen een zachte en een harde aanraking. Dat betekent dat even je horloge aantikken, een ander effect heeft dan er harder op drukken. Deze specificatie geeft een nieuw element toe aan de de besturing.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het mindere nieuws aan dit te gekke gadget is dat het allesbehalve goedkoop wordt. Het goedkoopste model zal rond de 300 euro komen te liggen, wat toch redelijk veel geld is voor de consument. Het zal Apple niet deren, want de verwachting is dat men het er massaal voor wil neertellen. De vraag is echter, wanneer? Één ding is zeker, dit zal pas in het nieuwe jaar worden.

 

Tags: ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Software Freedom Day. All Rights Reserved.