Met Peak Performance naar grote hoogten

Het bekendste Scandinavische merk van in- en outdoor sportkleding Peak Performance weet als geen ander wat de belangrijkste ingrediënten van een heerlijke wintersportvakantie zijn: perfect zittende en warme kleding en onmisbare informatie over de skipiste en het skioord waar je verblijft. Naast de kleding die ze al sinds 1986 fabriceren voor hun klanten, hebben ze nu ook een applicatie ontwikkeld om de beleving en veiligheid van wintersporters behalve via kleding ook aan de hand van deze app te vergroten.

peak-performance-op-hoogte-met-app

App Trail Maps

De ski-app luistert naar de naam Peak Performance Trail Maps, is geschikt voor de iPhone, iPad en iPod touch en kan eenvoudig via iTunes worden gedownload. Wat kun je ermee?

  • bepalen van je locatie op een plattegrond van je skioord
  • actuele weerberichten: sneeuwhoogtes, geopende liften en pistes
  • webcams van skioorden
  • SOS-knop om je GPS-coördinaten te sms’en als je in moeilijkheden of gevaar bent

peak-performance-ski-app

Verhoogde veiligheid

De opkomst van deze wintersport-app’s is momenteel booming, al zijn ze niet allemaal even betrouwbaar. Een smartphone is reuze handig natuurlijk tijdens een wintersportvakantie en je kunt je familie en vrienden thuis bijna live laten meegenieten van de afdalingen die je trotseert en de schitterende natuur om je heen. En het spreekt uiteraard voor zich dat de optie om een persoon die in gevaar verkeert te kunnen lokaliseren aan de hand van de GPS-coördinaten een groot voordeel is. Denk er wel om: bij slecht bereik of lege batterijen is de app onbruikbaar.

 

Tags: , ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Software Freedom Day. All Rights Reserved.