Vodafone komt met eigen messenger

vodafone-messengerTelecomprovider Vodafone heeft deze week een eigen Whatsapp-concurrent met de naam Message+ gelanceerd in de Google Play. De applicatie is vooralsnog alleen beschikbaar voor Android-telefoons, maar er zullen volgend jaar ook versies voor iPhone en Windows Phone volgen.

Mobiele messengers

Mobiele providers hebben sinds de introductie van mobiele messengers als Whatsapp te maken met teruglopende inkomsten door verminderd gebruik van sms. Waar vroeger een fors bedrag per verzonden sms moest worden betaald, is het tegenwoordig met applicaties als Whatsapp mogelijk om bijna gratis berichtjes te versturen en ontvangen. De mobiele messengers maken het bovendien mogelijk om eenvoudig spraakberichten, foto’s en video’s te versturen.

Message+

vodafone-messenger

bron: Google Play

Vodafone heeft bij de ontwikkeling van Message+ goed gekeken naar marktleider Whatsapp en vrijwel alles wat met Whatsapp mogelijk is, is ook mogelijk met Message+. Daarnaast kunnen met Message+ ook eenvoudig conversaties uit sms, mms en de chatapplicatie zelf worden gecombineerd, waardoor het wat overzichtelijker is dan Whatsapp. Message+ kan zowel door abonnees als niet-abonnees van Vodafone worden gebruikt.

Joyn

Een groot voordeel van Message+ is dat het compatibel is met andere Joyn. Joyn is een standaard platform dat ook door andere providers zal worden gebruikt in messenger-apps. Gebruikers van applicaties die gebruik maken van het Joyn-platform kunnen via deze applicaties met elkaar communiceren en er hoeft dus niet per se van een specifieke applicatie gebruik gemaakt te worden.

Beperkt succes

Message+ werd enkele weken geleden al gelanceerd in Duitsland en Engeland en de applicatie heeft daar een bescheiden succesje kunnen boeken. De applicatie werd in de korte periode duizend tot vijfduizend keer geïnstalleerd en de eerste stap is daarmee gezet. Nu is het afwachten om te zien of de messenger en het Joyn-platform ook daadwerkelijk zullen doorbreken.

 

Tags: , , , ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Software Freedom Day. All Rights Reserved.