Microsoft en Sony kondigen apps aan voor gameconsoles

Er komen een flink aantal nieuwe apps beschikbaar voor de gameconsoles Xbox One en PlayStation 4. Respectievelijk Microsoft en Sony hebben beide een lijst met applicaties openbaar gemaakt, die geen grote verrassingen bevatten. Een deel van de applicaties komt pas volgend jaar beschikbaar.

Op de lijst van Microsoft staan een aantal eigen apps en een aantal apps van derden. Voor de Xbox One ontwikkelde Microsoft zelf zeven apps: Xbox Fitness, Xbox Video, Xbox Music, Internet Explorer, Skype, SkyDrive en Upload. De applicaties die van derde partijen afkomstig zijn, variƫren per land. De lijsten voor Nederland en Belgiƫ zijn nog niet beschikbaar. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat de Xbox One hier pas begin 2014 verkrijgbaar is. In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland ligt de console op 22 november in de schappen.

Netflix en Amazon Instant Video

In het overzicht van Sony met applicaties voor de PlayStation 4 komen we dertien apps tegen die in ieder geval in Amerika beschikbaar komen. Blikvangers hierop zijn de populaire videostreamingdiensten Netflix en Amazon Instant Video. Hoeveel en welke apps precies in Nederland beschikbaar zullen komen, in nog niet bekend. Wel meldde Sony dat het snel na de release van de PS4 met meer apps komt. De PlayStation 4 is vanaf 29 november verkrijgbaar in Nederland.

 

Tags: , , , ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Software Freedom Day. All Rights Reserved.