Een fysiek fotoalbum van Facebook

Iedereen die op Facebook zit heeft al eens een digitaal fotoalbum gemaakt, of op z’n minst door een album van één van zijn of haar digitale vrienden gebladerd. Het sociale netwerk is steeds meer aandacht gaan besteden aan het plaatsen van foto’s. Gebeurde dit eerst in losse vorm op iemands tijdlijn, tegenwoordig kun je voor elke gebeurtenis een speciaal album aanmaken waarin je makkelijk de bijbehorende foto’s uploadt. Zo hoef je niet meer bij iemand langs om de foto’s van de vakantie in Zuid-Frankrijk te bekijken, maar doe je dat gewoon vanaf je eigen laptop. Maar goed, dat is natuurlijk wel een stuk minder gezellig. Daarom is het sinds kort ook mogelijk om van een fotoalbum op Facebook een écht fotoalbum te maken.

facebook-fotoalbums

Samen aan de slag

Als sociaal netwerk speelt Facebook ook in op het gezamenlijk creëren van fotoalbums. Ben je met een groep vrienden op vakantie geweest? Dan hoeft er maar iemand het album op Facebook aan te maken, waarna je vrienden ook hun foto’s toe kunnen voegen. Zelfs het maken van een fotoalbum over de familiedag is geen probleem, want er kunnen maar liefst vijftig mensen aan één album bijdragen. Degene die het album aanmaakt behoudt wel de controle, want die kan als enige foto’s verwijderen en beheert de instellingen.

fotoalbum-facebook

Foto’s van het web naar de boekenkast

Sommige gelegenheden zijn echter zo bijzonder dat je daar nog steeds het liefst een echt fotoboek van in handen wilt hebben. Dat lijkt misschien iets van vroeger, maar grappig genoeg zijn er juist steeds meer diensten die op deze behoefte inspringen. Want hoe druk we allemaal ook bezig zijn met internet en foto-apps, soms zitten we toch nog gewoon even graag met een echt fotoboek op de bank. Even surfen op internet en je vindt volop mogelijkheden. Sommige diensten zijn zelfs speciaal gericht op het maken van echte fotoalbums met behulp van de foto’s van Facebook.

 

Tags: , ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Software Freedom Day. All Rights Reserved.