Pose, de nieuwe succesvolle fashion-app

Gadgets en apps lijken soms misschien wel een typisch mannending, maar daarmee zie je natuurlijk een flink deel van de markt over het hoofd. Dat blijkt wel uit het succes van Pose, een app die volledig op mode is gericht en daarmee vooral veel vrouwen aanspreekt. Pose bereikte onlangs de mijlpaal van twee miljoen gebruikers en gebruikte die gelegenheid om het aanbieden van advertenties te introduceren. Zoals het een mode-app betaamt gebeurt ook het tonen van advertenties in stijl. Geen schreeuwerige banners, maar door gebruikers gemaakte foto’s die perfect in de lay-out van de app passen.

fashion-app-pose

Hoe werkt de app?

Pose is een foto-app die je kunt vergelijken met Instagram en bedoeld is om je te inspireren op het gebied van mode. Iedereen kent dat moment dat je voor de kledingkast staat en geen idee hebt wat je aan moet trekken en deze app moet er voor zorgen dat zulke momenten steeds zeldzamer worden. Wil je bijvoorbeeld een zwarte blazer of een zomers hoedje dragen maar heb je geen idee hoe je die weer met andere items kunt combineren, dan geeft de app je tal van ideeën die door andere gebruikers middels foto’s zijn geüpload. Een combinatie van toonaangevende bloggers en creatieve gebruikers zorgt er zo voor dat de app steeds weer met verfrissende kledingsuggesties komt.

Actueel inspringen op trends

Een groot voordeel van deze app is dat het door het grote aantal gebruikers gemakkelijk trends kan signaleren en hier vervolgens op inspringen. Worden er opeens opvallend veel ‘poses’ geüpload met enkellaarsjes, dan kun je er vergif op innemen dat dit de trend van het komende seizoen gaat worden. Elke vrouw heeft immers een paar basic enkellaarsjes thuis staan en wil dit ieder nieuwe seizoen weer uitbreiden. Veelvuldig zie je dan ook via dit soort foto’s de zwarte enkellaarsjes en biker boots voorbij komen.

black-shoes-retro

De invloed van bekende modebladen wordt op deze manier steeds minder, waarbij de modetrends eigenlijk steeds meer bepaald worden door de modeliefhebbers zelf. Het slimme van de app is daarnaast dat je de items die je ziet ook gemakkelijk via de app kunt aanschaffen. Zie je een look die je aanspreekt, dan hoef je dus niet meer op zoek naar dat ene leuke shirtje of die hippe broek in de stad maar kun je ‘m gewoon direct online kopen.

 

Tags: , , ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Software Freedom Day. All Rights Reserved.