‘Sky-apps in Google Play niet gehackt’

In tegenstelling tot eerdere berichten blijken de apps van het Britse mediaconcern Sky toch niet gehackt te zijn door Syrische hackers. Nu is bekend geworden dat de hackers wel toegang hadden tot het Twitter-account van de tv-zender Sky en dat ze hebben getweet dat de apps gemodificeerd zijn.

Volgens Sky is de Twitter-hack van de Syriƫrs een grap en zijn de apps niet gemodificeerd. Dat meldt het bedrijf aan Pocket-Lint. Intussen heeft Google wel ingegrepen en de apps uit de Play-store gehaald, maar volgens Sky was dit dus niet nodig. Het is nog niet bekend wanneer de apps weer te krijgen zijn in de store.

Syrian Army Was Here

Eerder berichtten verschillende media, waaronder Tweakers, nog dat de apps wel gemodificeerd waren en dat het een plaatje toonde met de tekst ‘Syrian Army Was Here’. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de groep de afbeelding (zie hieronder) vervalst. Eerder hackte deze ‘Electronic Army’ ook al het account van de Associated Press.

 

Tags:

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Software Freedom Day. All Rights Reserved.