Nieuws-apps 2.0

Nog maar een paar jaar geleden waren we afhankelijk van het journaal op radio en tv en de krant om op de hoogte te blijven van nieuws. Daarna kwam het internet met nieuwssites en tegenwoordig kunnen nieuwsjunkies de hele dag door op de hoogte blijven van nieuws. Voor je smartphone zijn er namelijk talloze nieuws-apps te vinden. De beste apps op een rijtje:

De Pulse News Reader is een rss-lezer voor Android die het nieuws laat zien in een mozaïek van tegels. Elke tegel bevat een afbeelding en het onderwerp van het nieuwsbericht.

Pulse News Reader

De bekende Amerikaanse technologiewebsite The Verge heeft een eigen app voor Android uitgebracht. Met een tabblad word je op de hoogte gehouden van het nieuws dat jou interesseert.

Met Zite kun je gratis nieuws lezen van verschillende bronnen. Het nieuws wordt gegroepeerd aan de hand van onderwerpen. Er zijn categorie├źn als Technology, Gadget en Gaming, maar je kunt ook zelf trefwoorden toevoegen. Je krijgt dan automatisch het laatste nieuws over die onderwerpen op je smartphone te lezen.

 

Tags: , , ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Software Freedom Day. All Rights Reserved.