De geschiedenis van Android

De geschiedenis van de pc is ondertussen redelijk bekend. De geschiedenis van een van de bekendste besturingssystemen voor je smartphone, Android, is echter minder bekend. Hoe is Android eigenlijk begonnen?

In 2005 kocht Google het bedrijf Android Inc. Dit bedrijf was bezig met het ontwikkelen van een mobiel Operating System met de naam Android. In 2007 werd Android voor het eerst aan het publiek getoond. Toen werd gezegd dat Android onder de Apache Licentie zou worden vrijgegeven.

android-geschiedenis-live

Android is een Open Source Operating System dat wordt onderhouden door het Android Open Source Project, dat zorgt voor ontwikkeling en onderhoud van het systeem.

Sinds het ontstaan heeft Android verschillende updates meegemaakt. Nu is het uitgegroeid tot het snelst groeiende OS. Aan het eind van 2010 draaide Android op vier van de tien smartphones.

Zoals gezegd zijn er steeds nieuwe updates voor Android beschikbaar. Ondertussen is versie 4.4, oftewel KitKat bevestigd. Android 5.0 is dus wellicht ook in aantocht.

 

Tags: ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Software Freedom Day. All Rights Reserved.