Android 5.0 duikt op. Echt of nep?

De grootste software revoluties vinden momenteel, uiteraard, zouden we bijna zeggen, plaats op het gebied van mobiele technologie. En binnen dit dynamische digitale ecosysteem is er één speler die zich sneller en zonder terughoudendheid lijkt te ontwikkelen dan alle anderen: Google’s Android OS. Met de introductie van versienummer 4.2 vers achter de kiezen, lijken we nu alweer af te stevenen op versie 5.0 ‘Key Lime Pie’, als we een benchmark resultaat in Nenamark mogen geloven.

De laatste jaren bracht Google zo’n twee grote updates per jaar uit voor haar Android OS. Dit jaar zagen we al Android 4.1 Jellybean arriveren, onlangs gevolgd door Android 4.2. Deze laatste gaat tegen de verwachting in echter nog steeds door het leven als Jellybean, en wordt door Google dus kennelijk niet gezien als grote update.

Het wachten is nu dus op Android 4.3 óf 5.0. En als we dus de benchmark resultaten van een onbekende Sony smartphone mogen geloven, wordt het inderdaad nummertje 5.0. Dat er al lang aan de opvolger van Android Jellybean gewerkt wordt mag natuurlijk geen verbazing wekken. Dat deze al door toestelfabrikanten getest wordt des te meer.

In ieder geval lijkt het er dus op dat het Android 5.0 zal zijn dat straks in 2013 de duurdere smartphones zal besturen, zoals dus Sony’s aankomende nieuwe vlaggenschip, maar naar alle waarschijnlijkheid ook nieuwe toppers zoals de Samsung Galaxy S4.

Er is een maar: benchmark resultaten zijn vrij makkelijk te fingeren. Of in ieder geval de gegevens die een apparaat achterlaat bij de test software. Het kan dus nog steeds zijn  dat we hier te maken hebben met een ‘fake’, en dat de volgende grote Android update gewoon Android 4.3 zal zijn. Maar echt of niet, dat de volgende iteratie al in de testfase zit bij een fabrikant geeft aan dat er hard gewerkt wordt, en dat we een introductie al in de eerste maanden van 2013 kunnen verwachten.

 

Tags:

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2018 Software Freedom Day. All Rights Reserved.