Software freedom day 2012

sorftwareVoor een aankondiging zijn we helaas te laat, want het heft inderdaad al plaatsgevonden, maar op 19 september was het dan zover, de Software Freedom Day.Het werd dit jaar voor de inmiddels al weer 8e keer georganiseerd en vond net als de twee voorgaande jaren plaats in Amsterdam.

De Software Freedom Day  is de wereldwijde ‘feestdag’ van de gratis software, open bronnen software (open sources) en gerelateerde onderwerpen. Het doel van deze dag is om het publiek alles te leren over goede, kwalitatieve, gratis software. Zowel voor het onderwijs, de regering en in het zakelijke leven. Er komen dan ook sprekers die werken binnen of met de regering, het onderwijs en het zakelijke leven, die een presentatie geven over hoe zij over deze onderwerpen denken, wat er momenteel speelt en noem maar op.

Software Freedom Day werd voor het eerst georganiseerd in 2004. In 2004 en 2005 vond het evenement plaats in Tilburg in het TOSti. In 2006 en 2007 vond het plaats in Utrecht bij het Liefland College. Daarna werd het in 2008 georganiseerd in Baarn. In 2009 werd het in Gendo neergezet, in het voormalige gebouw van de Volkkrant. In 2010 werd het net als in 2011 en 2012 georganiseerd in, waar anders dan, Amsterdam bij het Science Park.

Deze dag is enorm populair voor iedereen die geinteresseerd is in en zich bezig houdt met software ontwikkelingen en dergelijke. Omdat het gaat over zowel open media, open documenten, content en games zijn er veel geinteresseerden. Ja, ook als je geinteresseerd bent in online spelletjes kun je deze dag volgend jaar in de gaten houden, want wie weet waar ze mee opkomen en wat dat voor invloed heeft op jouw gebruik!

 

Tags: ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2018 Software Freedom Day. All Rights Reserved.