Google helpt bij maken open source firmware Sony-smartphone

Google is een bedrijf dat een groot voorstander is van open source software en het bedrijf wil, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Apple met zijn iPhone, graag een handje helpen om goede open source software beschikbaar te maken voor Android-smartphones.

In het Android Open Source Project werkt een aantal Google ontwikkelaars samen met een aantal vrijwillige ontwikkelaars met als doel open source software voor Android-smartphones te ontwikkelen. Ze zijn op dit moment begonnen aan de ontwikkeling van firmware voor de Sony Xperia S, omdat het een krachtig toestel is en omdat Sony zijn medewerking zou willen verlenen aan het Android Open Source Project. Dit laatste was vrij belangrijk, omdat een aantal drivers niet open source zijn en de code van deze drivers moest worden vrijgegeven door Sony.

Sony heeft laten weten dat het graag wil meehelpen. Nieuwe firmware zou de gebruiker meer keuze geven en het zou bovendien goed vergelijkingsmateriaal geven voor Sony’s eigen firmware. Het Japanse bedrijf heeft eerder ook code vrijgegeven aan een aantal ontwikkelaars van het XDA-forum toen zij een eigen firmware wilden ontwikkelen.

Als het Android Open Source Project erin slaagt nieuwe firmware te creëren, dan zou dit voor veel gebruikers interessant kunnen zijn. Ze hoeven met de nieuwe firmware namelijk niet langer de standaard gebruikersinterface van Sony te gebruiken en ook programma’s die Sony vooraf installeert op de telefoon hoeven niet meer gebruikt te worden.

Er kan een pure vorm van Android worden gebruikt en daardoor kan de gebruiker zelf kiezen wat hij wel en niet wilt installeren. Google is hier zelf groot voorstander van en het Amerikaanse bedrijf rust zijn eigen Nexus-smartphones dan ook uit met een volledig kale versie van Android.

De Sony Xperia S is op dit moment het vlaggenschip van Sony. De telefoon verscheen begin maart op de Nederlandse markt en het toestel is uitgerust met een 1,5 GHz dualcore processor en een 4,3 inch 720p display.

Bron: Tweakers.net

 

Tags: , , ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Software Freedom Day. All Rights Reserved.