De beste software voor uw PC

Het aanbod aan software is groot, dat maakt het kiezen van software lastig. Hieronder wordt een top 10 gegeven van de beste software voor uw PC om de keuze makkelijker te maken.

1. Avast!
Het is belangrijk om uw computer goed te beveiligen. Antivirussoftware kost helaas vaak geld. Gelukkig kunt u ook gratis antivirussoftware downloaden via internet. Uw computer wordt dan echter minimaal beschermd. Wanneer u bijvoorbeeld veel producten bestelt via internet, kunt u beter betaalde software bestellen. Alvast! biedt goede antivirussoftware aan, gratis of tegen betaling. Kijk voor meer informatie op: av.eu/nl

2. SuperAntiSpyware
Een zeer betrouwbare software tegen spyware is SuperAntiSpyware. Evenals bij Alvast zijn er verschillende versies, sommige zijn gratis, andere zijn tegen betaling. Kijk voor meer informatie op: superantispyware.com.

3. CCleaner
Ccleaner is gemaakt door Piriform en is het beste hulpmiddel voor het schoonmaken van uw computer. Het programma beschermt uw privacy op het web en maakt uw computer sneller en veilger. Het is gemakkelijk in gebruik en snel te downloaden via internet. Kijk voor meer informatie op: piriform.com/CCLEANER

4. Dropbox
Een zogenaamde dropbox maak het mogelijk om online bestanden, afbeeldingen en video’s op te slaan. U kunt uw dropbox overal ter wereld benaderen, vanaf elke pc of mobiele telefoon. Er zijn verschillende providers van een dropbox, waarvan dropbox de beste is. Kijk ook op: dropbox.nl

5. Firefox
De bekendste webbrowser is Internet Explorer. Een groot nadeel van Internet Explorer is dat het niet altijd even gemakkelijk is om in te loggen op interne websites, zoals intranets van scholen. Vaak moet dan de domeinnaam veranderd worden. Bij Firefox is dit niet nodig. Het is bovendien snel, flexibel en veilig. Op mozilla.org/nl vindt u meer informatie.

6. IsoBuster
Wanneer uw CD’s, DVD’s, BD’s etc. beschadigd zijn, is er nog geen man overboord. U kunt uw bestanden nog terughalen met de IsoBuster. U kunt de IsoBuster gratis downloaden via de website: isobuster.com/nl/isobusterdownload.php. U kunt er ook voor kiezen om de betaalde variant aan te schaffen die meer functies heeft.

7. Display Fusion
Wanneer u met twee monitoren werkt, is Display Fusion een handig hulpmiddel. Met deze software kunt u bijvoorbeeld per monitor aparte achtergronden of screensavers instellen. Er is een gratis en een betaalde variant. Downloaden kan via displayfusion.com

8. Ultradefrag
Ultradefrag is een programma waarmee u uw harde schijf kunt defragmenteren voor een snellere pc. Het programma is te downloaden via: ultradefrag.sourceforge.net

9. Apple iTunes
Apple iTunes is hét programma om muziek mee te downloaden voor bezitters van een iPhone, iPod of iPad. U kunt het programma gratis downloaden via apple.com/nl.

10. Miranda IM
Met Mirande IM kunt u met verschillende chatprogramma’s met mensen communiceren. Downloaden kan via miranda-im.org.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Software Freedom Day. All Rights Reserved.